اگر دندان را عصب کشی نکنیم چه می شود؟
از رایج ترین مشکلاتی که افراد زیادی با آن سر و کله می زنند، درد دندان و رسیدن آن به عصب است. همه افراد حداقل یکبار تجربه دردهای عصبی دندان را داشته اند که تا چه مقدار آسیب زا و غیر قابل تحمل است. بنابراین سوال اینجاست که اصلا اگر دندان را عصب کشی نکنیم چه می شود؟ چه اهمیتی در عصب کشی کردن دندان وجود دارد.
چه زمانی دندان به عصب می رسد؟
حتما دیده اید که همه ما وقتی که دندان دردمان شروع می شود، اطرافیان می گویند، حتما به عصب رسیده است. در این زمان است که دندان عفونت کرده و یا با پوسیدگی شدید روبرو شده است. پس درد شدیدی را به همراه دارد که پالپ داخلی دندان که شامل رگ های خونی و عصب می باشد را درگیر می کند.
اینجاست که التهاب و درد آن به بخش های دیگر سرایت کرده و تمام دهان از جمله فک و صورت را درگیر می کند. به صورتی که تصور می کنید کل دندان های شما درد می کند. این درد به صورتی است که غذا خوردن، آشامیدن، صحبت کردن و حتی خواب را برای شما مشکل می کند.
پس متوجه می شویم که دندان به عصب رسیده و نیازمند درمان جدی دارد. پس باید به یک پزشک متخصص مراجعه کنید که در این زمینه تجربه کافی داشته و مهارت لازم را به دست آورده است. با توجه به تمام موارد ذکر شده، اغلب افراد به هر دلیلی عصب کشی دندان خود را به تعویق می اندازند.
این دلایل می توانند شامل نداشتن بودجه کافی یا ترس از جراحی و عصب کشی باشند. اما بهتر است بدانید که در همان زمان که متوجه می شوید دندان به عصب کشی نیاز دارد، باید سریعا برای آن آماده شوید.
اگر دندان عصب کشی نشود، چه می شود؟
بهتر است بدانید عصب کشی نکردن دندان می تواند باعث عفونت شدیدتر شده و به سایر بخش های دیگر سرایت کند. اینجاست که ساختار دندان بیشتر آسیب می بیند. حتما بارها کسانی را دیده اید که تنها یک دندان آن ها خراب شده و بعد از مدت ها، دندان های کناری نیز آسیب دیده اند.
متاسفانه بروز این مشکل برای کسانی که جنس و بافت دندان های آن ها خوب نیست بیشتر می دهد. در واقع این به دلیل عدم اهمیت به عصب کشی ایجاد می شود که ساختار دندان را تحت تاثیر قرار می دهد. همچنین عدم توجه به عصب کشی دندان، می تواند تا ریشه ادامه پیدا کند و پیشروی کند.
به این صورت که به صورت کلی، دندان طبیعی خود را از دست داده و گاهی محبور به حذف آن می شوید. چرا که توانایی جویدن و صحبت کردن با آن وجود ندارد و در برخی از مواقع دیواره دندان کاملا پوسیده و نابود می شود.
این می تواند باعث وارد شدن باکتری به گردش خون شده و تمام بخش های بدن را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین عفونت دندان گاهی می تواند باعث بروز دردهای چشمی و گوش شود. سایر عفونت های دهانی نیز در اکثر مواقع به دلیل این موضوع رخ داده اند.
پس بهتر است که در صورت تشخیص پزشک برای عصب کشی، سریعا برای درمان اقدام کنید و آماده شوید. تا مشکل جدی در سلامتی شما رخ ندهد. از همه مهمتر، عدم توجه به عصب کشی دندان، می تواند باعث افزایش هزینه درمان شما شود. در صورتی که شاید در همان ابتدا می توانستید با یک هزینه کمتر درمان را انجام دهید.
بعد از عصب کشی دندان، چه کاری انجام می شود؟
از جمله مهمترین مراحلی که بعد از عصب کشی برای ترمیم کامل دندان باید صورت بگیرند، پر کردن و در نتیجه روکش کردن دندان است. در واقع انجام هر یک از آن ها برای مراحل نهایی درمان دندان آسیب دیده، از اهمیت زیادی بهره مند است. پس نباید پشت گوش انداخته شوند.
تمامی این مراحل طی یک دوره درمانی صورت می گیرند. تنها کافی است صبر و حوصله داشته و به یک پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کنید.
پر کردن دندان
به همان اندازه که عصب کشی باید صورت بگیرد و اهمیت دارد، پر کردن دندان نیز حائز اهمیت است. در مرحله عصب کشی در واقع بافت های اسیب دیده و عفونی برداشته شده و دندان خالی می شود. پس اگر برای پر کردن آن اقدام نکنید، باعث ورود باکتری و عفونت به داخل حفره پالپ می شود که ارزش عصب کشی را از بین می برد.
به این منظور، در این مرحله وقت آن رسیده است که دندان را هر چه سریع تر پر کنید. پر نکردن دندان در واقع باعث می شود تا بافت دندان ضعیف تر شده و هر چه سریع تر ترک بخورد و شکسته شود. پس در نتیجه پروسه عصب کشی را با مشکل روبرو می کند.
روکش دندان
مرحله بعد از پر کردن، روکش کردن دندان است. در واقع روکش نه تنها باعث می شود تا ظاهر دندان شما زیباتر شود، بلکه دیواره دندان را محکم و مقاوم می کند. روکش دندان از شکستن و آسیب دیدن دیواره دندان طبیعی جلوگیری کرده و از آن محافظت می کند.
بدون روکش دندان هیچ محافظتی در برابر خوردن و گاز زدن ندارد و به مروز زمان پوسیده شده و خراب می شود. در این زمان است که ممکن است مواد پر شده دندان نیز خارج شده و یا از بین برود که هزینه درمان را برای شما بیشتر می کند.
این به همراه درد و اسیب های دیگری نیز صورت می گیرد و مستعد عفونی شدن دندان نیز است. به همین دلیل بهتر است که هر چه سریع تر پروسه دندان خود را کامل کنید و اعتماد به نفس خود را به دست آورید. چرا که روکش دندان ظاهر دندان شما را حفظ کرده و آن را زیبا می کند.
کلام آخر
مراجعه به یک پزشک متخصص برای شما عزیزان به شدت توصیه می شود. چرا که عصب کشی کردن دندان از اهمیت زیادی بهره مند است که نباید نادیده گرفته شود. پس انجام آن توسط یک متخصص دندان پزشک توصیه می گردد که از تجربه کافی و سابقه درخشان بهره مند است.